Нямаме спокойна медийна среда и точно заради това имам усещане, че

...
Нямаме спокойна медийна среда и точно заради това имам усещане, че
Коментари Харесай

Гого Лозанов: Моделът на управление в обществените медии е наследен от ерата на комунизма

" Нямаме спокойна медийна среда и тъкмо поради това имам чувство, че може и има капацитет сега обществото да извърши промяна, която прочее от дълго време се чака да се направи, в публичните медии ". Това съобщи пред БНР медийният специалист доцент Георги Лозанов, който е и участник в полемика за публичните медии, която ще се организира през днешния ден в Софийския университет:

" Един от сериозните дефицити на нашите публични медии, извън персоналните журналистически държания, където ги има, е липсата на задоволителен надзор публицистиката в тях да упражнява върху властта. От това, което стана в Украйна, което стана в Русия, ние виждаме в какво страшилище може да се трансформира властта, когато не е под надзор, а контролът върху властта е цивилен и в основата е публицистиката. Според мен доста значим фокус в този момент е да забележим по какъв начин може да се реформират публичните медии по този начин, че вместо да основават комфорт на властта и да й основават огромни проблеми, да се трансфорат в задоволително деен нейн критик, така че властта да пази качествата й, което значително зависи от държанието на медиите и в не дребна степен от държанието на публичните медии. Това минава през промяна на модела на ръководство ".

" Моделът на ръководство в публичните медии е значително завещан от ерата на комунизма и би трябвало да се промени ", добави още медийният специалист:

" Това значи да няма на върха един общоприет шеф, който е стопанин, цар, от който зависи всичко. Самият общоприет шеф би трябвало да е под контрола на управителния съвет, а не управителният съвет да бъде функционалност на генералния шеф. За да може медиите да упражняват надзор върху властта, първо самата власт в медиите, би трябвало да е под надзор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР